Sarahah: Επικίνδυνο για τους μαθητές;  – KeepnTrack

Sarahah: Επικίνδυνο για τους μαθητές; – KeepnTrack

November 3, 2017 0 Von admin

Sarahah — το έχεις ακούσει; Εάν όχι, πιθανότατα θα θέλετε να το μάθετε, ειδικά αν είστε γονέας ή υπάλληλος σχολείου. Ευτυχώς για εσάς, κάναμε οι ίδιοι κάποια έρευνα για να προσδιορίσουμε τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το νέο φαινόμενο.

Λίγη ιστορία: Η Sarahah είναι μια εφαρμογή για κινητά που σχεδιάστηκε από τον Zain al-Abidin Tawfiq, έναν προγραμματιστή από τη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αρχική του ιδέα για την εφαρμογή ήταν να επιτρέπει στους εργαζόμενους να αφήνουν ανώνυμα σχόλια για τα αφεντικά τους και εποικοδομητικές κριτικές στους συναδέλφους τους. Αλλά μετά συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον για οποιονδήποτε να το χρησιμοποιήσει. Τώρα οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί, να αποκτήσει τη δική του προσωπική ιστοσελίδα και να γράψει/λαμβάνει ανώνυμα μηνύματα προς/από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ. Υπάρχουν τρόποι να κάνετε τη σελίδα σας ιδιωτική, ώστε μόνο άτομα που γνωρίζετε να μπορούν να σας γράφουν μηνύματα, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να έρχονται εντελώς ανώνυμα.
Προφανώς, αυτό είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία για τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Τόσο πολύ που μπορεί να αναρωτιέστε γιατί κάποιος θα ήθελε καν να χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή. Παραδόξως, η εφαρμογή μπήκε στο App Store τον Ιούνιο του 2017 και έγινε μία από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Είναι η μεγαλύτερη βάση θαυμαστών; Παιδιά 12-17 ετών.

Τι πρέπει να ξέρετε λοιπόν;

Θα αναλύσουμε όλα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν για γονείς, δασκάλους και διευθυντές σχολείων, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή. Αν και οι σχολικοί υπάλληλοι μπορεί να μην έχουν τον έλεγχο του τι κατεβάζει ένας μαθητής στο τηλέφωνό του, εξακολουθούν να υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τους μαθητές να εκπαιδευτούν σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και πώς να χειρίζονται τους εκφοβιστές.

1. Τα ανήλικα παιδιά το χρησιμοποιούν. Το App Store το βαθμολογεί ως 17+, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει κάποιος που είναι ανήλικος να το κατεβάσει. Και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι περισσότεροι χρήστες της εφαρμογής είναι μεταξύ 12-17 ετών.

2. Η Sarahah μπορεί να συνδεθεί με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του Snapchat. Ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για εφήβους είναι Snapchat. Οι χρήστες και των δύο εφαρμογών μπορούν να τις συνδέσουν μεταξύ τους, έτσι ώστε στιγμιότυπα οθόνης των μηνυμάτων της Sarahah να είναι ορατά στις ιστορίες του Snapchat και έτσι τα σχόλια του Snapchat να μπορούν να αποστέλλονται μέσω της Sarahah ανώνυμα. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις ιστορίες του παιδιού σας στο Snapchat μπορεί να στείλει σχόλια χωρίς εποπτεία σχετικά με τις φωτογραφίες που τραβούν τον εαυτό τους χωρίς καμία αξιοπιστία σε αυτό το σχόλιο.

3. Η εφαρμογή προωθεί τη θετικότητα. Πριν στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον, εμφανίζεται στο πλαίσιο μηνύματος „Αφήστε ένα εποικοδομητικό μήνυμα :). Όταν κάνετε λήψη της εφαρμογής για πρώτη φορά, εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει „Λάβετε εποικοδομητικά ανώνυμα μηνύματα από τους φίλους, τους συναδέλφους και την οικογένειά σας“. Οι Όροι και οι Προϋποθέσεις τους δηλώνουν επίσης ότι όλοι οι χρήστες θα πρέπει να δεσμεύονται για τη δεοντολογία και τις αξίες και να απέχουν από προσβολή και κατάχρηση του ιστότοπου. Ωστόσο, αυτό εμποδίζει τα παιδιά να στέλνουν μηνύματα μίσους; Οχι.

4. Μπορείτε να αποκλείσετε ανεπιθύμητους χρήστες από το να σας στέλνουν μηνύματα. Εάν λάβετε ένα αρνητικό μήνυμα, μπορείτε να αποκλείσετε αυτόν τον χρήστη από το να σας στείλει ξανά ένα μήνυμα. Ωστόσο, αυτό δεν θα σας επιτρέψει να μάθετε ποιος έστειλε το μήνυμα, ούτε θα ενημερώσει τον αποκλεισμένο χρήστη ότι έχει αποκλειστεί. Και δεδομένου ότι οι χρήστες δεν μπορούν να απαντήσουν σε μηνύματα ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει περίπτωση ο αρνητικός χρήστης να γνωρίζει ότι έχει αποκλειστεί. Αυτό μπορεί να είναι καλό ή κακό, ανάλογα με την κάθε μεμονωμένη κατάσταση.[/fusion_text][/two_third][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”10″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””]

[fusion_text]

5. Δεν μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας μέσω της εφαρμογής. Πουθενά στην εφαρμογή Sarahah δεν υπάρχει επιλογή διαγραφής του λογαριασμού σας. Ωστόσο, εάν μεταβείτε στον πραγματικό ιστότοπο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, μπορείτε να συνδεθείτε και να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή „Κατάργηση λογαριασμού“. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό.

6. Υπάρχουν χάκερ που βγάζουν χρήματα εξαπατώντας τους νέους. Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή είναι ανώνυμη, όλοι είναι περίεργοι για το ποιος τους στέλνει μηνύματα. Μια απάτη κυκλοφορεί στην εφαρμογή με ένα αναδυόμενο μήνυμα που λέει «Ανακοίνωση: Πολλοί άνθρωποι ζήτησαν έναν ιστότοπο για να αποκαλύψει ανώνυμους αποστολείς. Τώρα το έχετε στο www.sarahahexposed.com” Μόλις ανοίξετε τον ιστότοπο, φαίνεται νόμιμος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ψεύτικο

7. Εάν ο λογαριασμός σας δεν είναι ιδιωτικός ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορεί να σας στείλει μηνύματα. Τα διαδικτυακά αρπακτικά αγαπούν αυτή την εφαρμογή επειδή τους επιτρέπει να μιλάνε με οποιονδήποτε απλώς βρίσκοντας ονόματα χρήστη (κάτι που δεν είναι δύσκολο). Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τον λογαριασμό σας ‚ιδιωτικό‘ εάν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσετε id=””]

Ας ελπίσουμε ότι αυτό σας έδωσε μια καλύτερη εικόνα για το τι είναι αυτή η εφαρμογή και πώς λειτουργεί. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι οι περισσότεροι έφηβοι το χρησιμοποιούν και οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν ως χαλαρή διασκέδαση. Έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για παρενόχληση και οι πιθανότητες είναι ότι το παιδί σας θα συναντήσει κάποιου είδους αρνητικό σχόλιο κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του. Το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι σχολικοί υπάλληλοι είναι να στείλουν μια ειδοποίηση στους γονείς σχετικά με αυτήν την εφαρμογή. Οι γονείς έχουν τον μεγαλύτερο έλεγχο στο τι κάνει το παιδί τους στο τηλέφωνό τους και πιθανώς δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχει αυτή η εφαρμογή. Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβετε ποιος στέλνει άσχημα μηνύματα, δεν υπάρχει τρόπος να φροντίσετε κατά μέτωπο μια ευαίσθητη κατάσταση. Προτείνουμε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με το παιδί σας σχετικά με τις καλές και τις κακές ιδιότητες αυτής της εφαρμογής και να το ενημερώσετε για να έρθει να σας μιλήσει εάν λάβει ποτέ άσχημα μηνύματα. Αποκλείστε τον κακό αποστολέα και μιλήστε στο παιδί σας σχετικά διαδικτυακοί εκφοβιστές, και ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι εντάξει ούτε έχει καμία σχέση με το θύμα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτήν την εφαρμογή, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους άλλους ιστότοπους:

ΜΜΕ κοινής λογικής

Gadgets τώρα

Business Insider

Οδηγός Γονέων (CNN)