5 πράγματα που έμαθα σε 5 χρόνια ως ιδιοκτήτης επιχείρησης

5 πράγματα που έμαθα σε 5 χρόνια ως ιδιοκτήτης επιχείρησης

Januar 25, 2023 0 Von admin

Εντάξει, έχω μάθει 1 εκατομμύριο+ πράγματα, τουλάχιστον, στη μισή δεκαετία που διευθύνω την επιχείρησή μου, ΑΛΛΑ κανείς δεν έχει χρόνο να το διαβάσει. Έτσι σκέφτηκα να μοιραστώ τα πιο σημαντικά 5 πράγματα που έμαθα σε 5 χρόνια ως ανεξάρτητος ιδιοκτήτης επιχείρησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Emma Creese Social Media Freelancer Λονδίνο

Διαλέξτε και ρυθμίστε τα εργαλεία σας με σύνεση

Ειλικρινά, πέρασα έξι μήνες προετοιμαζόμενος για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου προτού μπω στο περιστέρι. Σκέφτομαι το branding, ποιες υπηρεσίες θα μπορούσα να προσφέρω, δουλεύοντας στο πλευρό της εργασίας μου πλήρους απασχόλησης για να σώσω ένα αυγό φωλιάς… και 1000% το πιο σημαντικό πράγμα Κατάλαβα ότι:

  • Προσέφερα κάτι μοναδικό και προσωπικό στους πελάτες – δεν είμαι πρακτορείο, είτε προσποιούμενος είτε αληθινός
  • Υπήρχε μεγάλη ζήτηση για συμβουλές και συμβουλές κοινωνικών μέσων
  • Είναι καλό να ειδικεύεστε και να παρακολουθείτε την αγορά

Το πιο σημαντικό πράγμα που έχω κάνει για την επιχείρησή μου είναι η δημιουργία α δικτυακός τόπος. Απλό, ειλικρινές, που αντικατοπτρίζει όλες τις αξίες μου ως σύμβουλος και ανακαλύπτεται από την Google χάρη σε κάποιο αιχμηρό SEO. Ο ιστότοπός μου είναι από τον οποίο λαμβάνω το 90% των ψυχρών ερωτημάτων μου και προσπαθώ να τον εξετάζω σε τριμηνιαία βάση, ενημερώνοντάς τον καθώς λαμβάνω περισσότερες πιστοποιήσεις, καθώς αλλάζει η εμπειρία μου και καθώς οι υπηρεσίες μου επεκτείνονται ή συστέλλονται.

9 Μαθήματα που έχω μάθει ως ελεύθερος επαγγελματίας Περιπέτειες ενός λονδρέζικου ακτινιδίου

Είμαι βέβαιος ότι μερικοί άνθρωποι με βρίσκουν μέσω των λογαριασμών κοινωνικών μέσων του ιστολογίου μου και προσπαθούν να ενημερώνουν τα κοινωνικά δίκτυα της επιχείρησής μου σε αρκετά τακτική βάση – αλλά ειλικρινά, ξοδεύω τόσο πολύ χρόνο σε λογαριασμούς άλλων ανθρώπων που δεν ανησυχώ για τους δικούς μου. (Και αστειεύομαι γελώντας με τους πελάτες για το πώς τα κοινωνικά μου κοινωνικά κομμάτια δεν αγαπούν πολύ.) Πόντοι μπόνους εάν το εργαλείο σας βοηθά να παραμείνετε οργανωμένοι!

Να είσαι ο εαυτός σου και να εκτιμάς τον εαυτό σου

Είμαι ακόμα φίλος με τους πρώτους πελάτες μου (waves *hi Bronnie & Bob*) και μου αρέσει να διατηρώ γνήσια επαφή με τους ανθρώπους είτε πρόκειται για ένα γρήγορο Whatsapp ενός σχετικού άρθρου σχετικά με emoji είτε για μια χριστουγεννιάτικη ηλεκτρονική κάρτα στο τέλος του το έτος (ω, και το περιστασιακό κουτί με μπισκότα κάνει μια απόλαυση!)

Όταν λέω εκτιμήστε τον εαυτό σας – μάθετε ποια είναι η αγοραία αξία για τις υπηρεσίες σας, κατανοήστε την αξία + τις δεξιότητες που προσφέρετε στις επιχειρήσεις που βοηθάτε και κάντε σαφή τα όριά σας. Αυτό είναι σημαντικό είτε πρόκειται για χρήματα είτε για το ότι δεν θα απαντάτε σε email στις 21:00. Α, και γράψτε τα ΟΛΑ. Ειλικρινά, αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω μάθει.

Freelance Social Media Manager Λονδίνο

Βρείτε τη φυλή σας

Ακόμα κι εσείς, ναι, οι εσωστρεφείς. Είναι τόσο σημαντικό να έχεις ανθρώπους που καταλαβαίνουν τις απογοητεύσεις σου, γιορτάζουν τις νίκες σου και είναι ειλικρινείς μαζί σου. Και αυτό είναι τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην πραγματική ζωή. Τα άτομα που εργάζονται με 9-προς-5 θα συμπάσχουν, αλλά δεν θα μπορούν απαραίτητα να σας βοηθήσουν να πάρετε αποφάσεις ή να αναπηδήσετε ιδέες.

Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές ομάδες ανεξάρτητων/κοινωνικών μέσων στο Facebook – και μου αρέσει να μπορώ να αναπηδάω απόψεις, να ενημερώνομαι για τις αλλαγές, να ελέγχω την αίσθηση και να γκρινιάζω για τα πολύ φιλικά προς τον χρήστη πράγματα που κάνει η Meta.

Εμπιστευτείτε το έντερο σας

Εάν κάτι δεν πάει καλά, πιθανότατα θα είναι – ειδικά από νωρίς στην είσοδο ενός πελάτη. Μερικές φορές τα πράγματα απλά δεν λειτουργούν και θα πρέπει να διαγράψετε τις εμπειρίες ως διδάγματα. Αλλά αυτό το ένστικτό σας, είναι πολύ συντονισμένο – γι‘ αυτό ακούστε το.

Social Media Freelance Λονδίνο

Εάν έχετε κολλήσει σε κάτι, φύγετε

Όχι, το εννοώ κυριολεκτικά. Δουλεύω κυρίως από το σπίτι, και αν με πιάνει τελείως εμπόδιο, το να βγαίνω έξω λειτουργεί ένα απόλυτο όνειρο. Απομακρυνθείτε από την οθόνη σας στον καθαρό αέρα για μια γρήγορη βόλτα, πάρτε τον φορητό υπολογιστή σας σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο ή καφετέρια, φορέστε μερικές φορές – ακόμα και απλώς να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι, να βάλετε μια ενεργητική λίστα αναπαραγωγής και να αλλάξετε το δωμάτιο που βρίσκεστε μπορεί να κάνει τη διαφορά μερικές μέρες.

Συμβουλή μπόνους: Επιστροφή

Και να το κάνετε αυτό σε τακτική βάση! Μπορείτε να είστε μέντορας για τους ανθρώπους, να κάνετε δωρεές, να κάνετε εθελοντές σε μια φιλανθρωπική οργάνωση – ή ακόμα και να αφήνετε απαντήσεις τακτικά στις ομάδες του Facebook που χρησιμοποιείτε. Είναι πολύ σημαντικό να το λάβετε υπόψη σας στο πλαίσιο της επιχείρησής σας, καθώς και στη ζωή σας γενικά. Ποιες δεξιότητες μπορείτε να δανείσετε σε κάποιον που έχει ανάγκη;

Social Media Freelance Λονδίνο

Συμβουλή μπόνους 2: Μην προσλαμβάνετε γάτες

Είναι χαριτωμένα αλλά άχρηστα. Καλό για τα social media όμως…

Θέλετε να διαβάσετε μερικά ακόμη από τα μαθήματα που έχω μάθει ως ανεξάρτητος σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Ορίστε!