Τι πρέπει να ζητήσετε από έναν εργοδότη στο τέλος μιας συνέντευξης για δουλειά;

Τι πρέπει να ζητήσετε από έναν εργοδότη στο τέλος μιας συνέντευξης για δουλειά;

März 20, 2018 0 Von admin

«Πότε θα πάω στην κορυφή της μισθολογικής κλίμακας…μπορώ να φύγω νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής…πότε μπορώ να περιμένω να αναλάβω τη σκυτάλη από εσάς;» Στο στοχασμό, μάλλον δεν είναι οι πιο κατάλληλες ερωτήσεις για να θέσετε όταν ο εργοδότης σας ρωτά εάν έχετε ερωτήσεις στο τέλος μιας συνέντευξης – αλλά τι πρέπει να ρωτήσετε;

Ένας διευθυντής οικοτροφείου πυροδότησε διαμάχη τον περασμένο μήνα όταν αποκάλυψε ότι ένας υποψήφιος για μια θέση διδασκαλίας τον ρώτησε «Wπρέπει να δουλέψω για σένα;». στο τέλος της συνέντευξής του. Ο ερευνητής δεν προσπάθησε να απαντήσει στην ερώτηση των υποψηφίων και τον ενημέρωσε ότι «δεν θα του δούλευε!». Ίσως ο εργοδότης να είχε απαντήσει πιο θετικά αν τον ρωτούσαν γιατί του άρεσε να εργάζεται για το σχολείο. Ή πώς θα περιέγραφε την κουλτούρα και το ήθος του σχολείου, που ίσως να ήταν η πρόθεση του αιτούντος. Ωστόσο, αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι πρώτα να κάνετε ερωτήσεις (καθώς εάν δεν το κάνετε αυτό μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος και ενθουσιασμού). Δεύτερον όμως, να κάνω τη σωστή ερώτηση. Η κατάσταση που αναφέρεται υπογραμμίζει πώς μια κακώς διατυπωμένη ή ακατάλληλη ερώτηση μπορεί να αφήσει αρνητική εντύπωση και να δημιουργήσει αμφιβολίες στο μυαλό των εργοδοτών ότι είστε ο καλύτερος υποψήφιος.

Οι αποτελεσματικές ερωτήσεις στο τέλος της συνέντευξης μπορεί να σας βοηθήσουν να πείσετε τον εργοδότη για την καταλληλότητά σας και ότι θα ταίριαζατε. Αλλά να θυμάστε ότι είναι επίσης μια ευκαιρία να ενημερώσετε την απόφασή σας για το αν θα αποδεχτείτε ή όχι μια προσφορά εργασίας. Η συνέντευξη είναι μια αμφίδρομη διαδικασία και μπορεί να υπάρχει κάτι που θέλετε να διευκρινίσετε για να σας διαβεβαιώσει ότι αυτή είναι στην πραγματικότητα μια δουλειά που θέλετε.

Έχοντας διαπιστώσει τη σημασία της υποβολής ερωτήσεων, πόσες πρέπει να κάνετε; Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να προετοιμάζετε 3-5 ερωτήσεις εκ των προτέρων. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν άλλες, πιο σχετικές ερωτήσεις που θα σας προκύψουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά το να έχετε κάποιες έτοιμες εκ των προτέρων θα σας βοηθήσει να νιώσετε σίγουροι και προετοιμασμένοι. Ποιο είναι το είδος των ερωτήσεων που μπορούν να δημιουργήσουν τη σωστή εντύπωση;

Τι κάνει τους ανθρώπους επιτυχημένους σε αυτόν τον ρόλο;

Οποιαδήποτε ερώτηση υποδηλώνει ενδιαφέρον και φιλοδοξία είναι καλή και με αυτήν την ερώτηση δείχνετε και τα δύο. Θα πρέπει επίσης να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, επιπλέον των απαιτήσεων που προσδιορίζονται στις προδιαγραφές του ατόμου και στην περιγραφή της θέσης εργασίας.

Πώς θα περιγράφατε την εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία σας;

Πολιτισμός είναι κάτι που είναι δύσκολο να οριστεί, αλλά παρόλα αυτά σημαντικό για την εύρεση ενός ρόλου που να προσφέρει ικανοποίηση από την εργασία. Οι εργασιακές κουλτούρες διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον κλάδο που εφαρμόζεται και η απόκτηση γνώσης και κατανόησης θα σας βοηθήσει να πάρετε μια ρεαλιστική απόφαση ως προς τον τύπο του περιβάλλοντος όπου μπορούν να ανθίσουν οι δεξιότητες και η προσωπικότητά σας. Εάν οι αξίες και οι συμπεριφορές σας ευθυγραμμίζονται με τους εργοδότες σας, είναι πιο πιθανό να είστε πιο χαρούμενοι στη δουλειά σας και να πιστεύετε σε αυτό που κάνετε.

Μπορώ να επιστρέψω σε αυτήν την προηγούμενη ερώτηση στο…;

Εάν υπήρχε μια ερώτηση που πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να είχατε απαντήσει πιο αποτελεσματικά, γιατί να μην ζητήσετε από τους εργοδότες την άδεια να την επανεξετάσετε; Λέγοντας, «νομίζω ότι αυτό είναι ένα καλύτερο παράδειγμα μιας εποχής όπου επέδειξα την ικανότητά μου στην επίλυση προβλημάτων», για παράδειγμα, δείχνει αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία που αναγνωρίσατε ότι θα μπορούσατε να είχατε δώσει μια πιο πειστική απάντηση νωρίτερα στη συνέντευξη.

Ποιες προκλήσεις αναμένετε να αντιμετωπίσετε σε αυτόν τον κλάδο/οργανισμό στο μέλλον;

Αν είστε «εμπορική γνώση» και είστε βέβαιοι ότι κατανοείτε την επιχείρηση και τους πελάτες και τις υπηρεσίες/προϊόντα της, αυτή η ερώτηση προσφέρει μια ευκαιρία να το δείξετε. Θα μπορούσατε να απαντήσετε στην προοπτική των εργοδοτών με την ανάλυση και την ερμηνεία της έρευνας που έχετε κάνει πριν από τη συνέντευξη

Μπορώ να ρωτήσω γιατί σου αρέσει να δουλεύεις εδώ;

Αυτή δεν είναι μια ενοχλητική ερώτηση και θα δημιουργήσει μια θετική εντύπωση να ενδιαφερθείς για τον συνεντευκτή, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να είναι μελλοντικός συνάδελφος. Η απάντησή τους μπορεί επίσης να είναι διδακτική και να αποκαλύψει μια άλλη θετική πτυχή του εργασιακού περιβάλλοντος που δεν ήταν εμφανής στον ιστότοπο της εταιρείας.

Τι θα περιμένατε να πετύχει ο επιτυχημένος υποψήφιος τους πρώτους 6/12 μήνες;

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας άλλος τρόπος για να αποσαφηνιστούν οι προσδοκίες και οι στόχοι του εργοδότη. Η απάντησή σας στην απάντηση των εργοδοτών σε αυτήν την ερώτηση θα μπορούσε να είναι μια άλλη ευκαιρία για να τονίσετε τις δυνατότητες και την καταλληλότητά σας για τον εργασιακό ρόλο, «Η προσδοκία σας ότι ο επιτυχημένος υποψήφιος θα παρέχει ανάλυση και διορατικότητα είναι ενδιαφέρουσα. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου το περασμένο καλοκαίρι, ένα από τα απτά επιτεύγματά μου ήταν να…»

Ποιες είναι οι ευκαιρίες για περαιτέρω κατάρτιση και προαγωγή;

Αν και αυτού του είδους οι ερωτήσεις μπορεί να είναι λίγο προβλέψιμες, είναι σημαντικό να δείξετε ενδιαφέρον για την προσωπική και επαγγελματική σας εξέλιξη. Δείχνει στον συνεντευκτή ότι είστε κάποιος που θέλει να αναλάβει μια μακροπρόθεσμη δέσμευση και ότι είστε κάποιος στον οποίο μπορούν να επενδύσουν

Έχετε κάποια ανησυχία σχετικά με την πρόσληψη μου;

Αυτό μπορεί να φαίνεται μια ελαφρώς επικίνδυνη ερώτηση. Γιατί να εισάγετε ένα στοιχείο αμφιβολίας στο μυαλό των εργοδοτών εάν πιστεύετε ότι έχετε κάνει θετική εντύπωση μέχρι εκείνο το σημείο; Ωστόσο, ο Nick Duncombe (Διαχειριστής πόρων από την PlayGround Games στο Leamington), παρέχει μια διαφορετική άποψη για την αξία αυτής της ερώτησης από την άποψη των εργαζομένων. «Αυτή είναι μια εξαιρετική ερώτηση για το τέλος της συνέντευξης. Είναι τολμηρό, αλλά αν ο ερευνητής έχει οποιεσδήποτε αμφιβολίες, σας δίνει την ευκαιρία να απαντήσετε άμεσα σε αυτές τις ανησυχίες.»

Έτσι, οι ερωτήσεις που κάνετε μπορεί να είναι εξίσου σημαντικές με τις ερωτήσεις που απαντάτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί εκ των προτέρων και λάβετε υπόψη τα ακόλουθα όταν αποφασίζετε ποιες ερωτήσεις θα κάνετε – θα βοηθήσουν οι ερωτήσεις που κάνετε να πείσετε τον εργοδότη ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά, ότι θα ταιριάξετε και ότι έχετε κίνητρο;