Τι να φορέσετε στη Μέση Ανατολή (Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι και Κατάρ)

Τι να φορέσετε στη Μέση Ανατολή (Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι και Κατάρ)

Januar 25, 2023 0 Von admin

Όταν ταξιδέψαμε στο Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και τη Ντόχα, το τι να φορέσω στη Μέση Ανατολή ήταν η πτυχή που μάλλον ερεύνησα περισσότερο. Δεν είμαι πιάτο μόδας, αλλά ως γυναίκα που ταξιδεύει σε μια συντηρητική χώρα που έχει πολύ έντονες απόψεις για το τι είναι αποδεκτό να φοράς, ανησυχούσα για το τι ήταν κατάλληλο να ρίξω στη βαλίτσα μου.

Τι να φορέσετε ως γυναίκα Ταξιδεύοντας στο Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και το Κατάρ

«Τι φοράω στη Μέση Ανατολή» είναι κάτι που με ρωτούν πολύ – και ήθελα να γράψω αυτήν την ανάρτηση εδώ και μια ηλικία. Κανονικά, κάνω ρολό με έξυπνες, άνετες και ελαφριές στρώσεις με μερικά ωραία φορέματα κρυμμένα για τα βράδια – αλλά έφτιαξα και για το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και τη Ντόχα με αρκετή προσοχή ώστε να συμπεριλάβω μακριά μανίκια και καλύμματα. (Ο τελικός μας προορισμός της Νέας Ζηλανδίας κάθε φορά ήταν εύκολο να πακετάρουμε επιπλέον για – γυμνά πόδια, αιωρούμενες φούστες παραλίας και ένα μονό μάλλινο χριστουγεννιάτικο άλμα για τη διασκέδαση της οικογένειάς μου απολαμβάνοντας τη ζέστη του καλοκαιριού 30’C.)

Υπάρχουν μερικές απλές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να σέβεστε την τοπική κουλτούρα και την παράδοση, ενώ παράλληλα αξιοποιείτε στο έπακρο αυτούς τους μοναδικούς προορισμούς – σημειώστε ότι οι χώρες και τα Εμιράτα έχουν διαφορετικά επίπεδα συντηρητισμού. Αυτή η ανάρτηση μιλάει για το τι να φορέσετε ως γυναίκα στο Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και Κατάρ.

Τι να φορέσετε ως γυναίκα Ταξιδεύοντας στο Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και το Κατάρ

Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπάρχουν σανδάλια με κάλτσες ή μπάγκες στις βαλίτσες μου – μου αρέσει να ταξιδεύω σαν ντόπιος από τις περισσότερες απόψεις και επιφανειακά θέλω να χωράω όσο περισσότερο μπορώ (σε σημείο να με παρασύρουν το τσεχικό μετρό από αξιωματούχους που αναζητούν τουρίστες για απάτη, που μου ζητούν οδηγίες την πρώτη μου νύχτα στη Λισαβόνα και μου κάνουν κάθε είδους ερωτήσεις στα ιταλικά – το μειονέκτημα του να μάθω μόνο μερικές φράσεις) για να μην με προσέξουν οι λιγότερο αλμυροί πτυχές του ταξιδιού. Συνήθως συσκευάζω επίσης μια τσάντα χειρός (τις περισσότερες φορές ένα από τα αξιόπιστα Longchamps μου) που βοηθάει να συνδυάζεται λίγο και είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπαίνει η κάμερά μου.

Συναρπαστικά, το Ντουμπάι περιλαμβάνει μόνο το 11% των Εμιράτων, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι διεθνείς ομογενείς και εργαζόμενοι. Ένα από τα γεγονότα που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν ο οδηγός μας που μας είπε ότι οι οικογένειες με γυναίκες από το κεφάλι μέχρι τα νύχια μαύρα Burkhas τείνουν να επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία – οι ντόπιοι φορούν τα μαλλιά τους ακάλυπτα, το χαμόγελό τους αστράφτει ελεύθερα και ψωνίζουν σαν ανεμοστρόβιλοι.

Από την έρευνα στο Διαδίκτυο και τη συνομιλία με μακροχρόνιους ομογενείς φίλους, το Ντουμπάι είναι ένα από τα πιο ανεκτικά από τα επτά εμιράτα που αποτελούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Άμπου Ντάμπι και η Ντόχα στο Κατάρ είναι λίγο πιο συντηρητικά.

Τι να φορέσετε ως γυναίκα Ταξιδεύοντας στο Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και το Κατάρ

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Προσπαθήστε να κρατάτε τους αγκώνες και τα γόνατά σας καλυμμένα και προειδοποιήστε ότι τα εμπορικά κέντρα είναι κλιματιζόμενα καταφύγια που απαιτούν ζακέτα ή περιτύλιγμα. Ωστόσο, είδαμε δυτικούς τουρίστες να φορούν crop τοπ και καυτά παντελόνια, αλλά θα έβγαζαν τα βλέμματα από τους ντόπιους άντρες. Και παραπονέθηκε για αυτό. Σε μια μουσουλμανική χώρα – έλα άνθρωποι. Αγόρασα μερικά υπέροχα, λεία σχεδόν ανατολίτικα καλύμματα και περιτυλίγματα που ήταν μια τέλεια προσθήκη στην γκαρνταρόμπα μου.

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Διασκεδάστε το! Φόρεσα ένα κλασικό μικρό μαύρο φόρεμα για κοκτέιλ στο ξενοδοχείο Jumeirah με θέα στο Emirates Palace – κάτι που θα φορούσα σε οποιοδήποτε όμορφο ξενοδοχείο στο Λονδίνο. Στα μπαρ και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, υπάρχει μια σαφής επιείκεια στο μήκος του στρίφωμα, και οι περισσότεροι εκπατρισμένοι απολαμβάνουν να κάνουν παρέα στα μεγάλα ξενοδοχεία και να χρησιμοποιούν τα πολυτελή σαλόνια ως δικαιολογία για να φορούν τα πιο υπέροχα, κοντά, κολλητά φορέματά τους που δεν έχουν μακριά στη δημόσια ζωή.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Ντόχα-Κατάρ-17

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ/ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ/ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ειλικρινά, από ότι είδα μπορείς να φορέσεις τα περισσότερα. Ή σχεδόν τίποτα σε λίγες περιπτώσεις…

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ: ΣΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας; ανοιχτόχρωμα, χαλαρά στρώματα που αναπνέουν. Η σεμνότητα και η άνεση είναι τα συνθήματα στην ξηρή ζέστη της άμμου που κινείται – αν και μπορεί να είναι λιγότερο γραφτό από μια μίνι φούστα…

Το βράδυ (μείναμε μια νύχτα σε ένα πολυτελές στρατόπεδο Βεδουίνων στην άκρη του εξοχικού ενός Σεΐχη). κάνει κρύο μόλις δύσει ο ήλιος κάτω από τον ορίζοντα και ο αέρας θροΐζει στους αμμόλοφους. Προτιμώ πολλά λεπτότερα στρώματα – οι τσέπες αέρα μεταξύ των στρωμάτων αιχμαλωτίζουν περισσότερο τη θερμότητα του σώματός σας. Α, και αν μείνετε μια νύχτα, οι αφράτες ζεστές πιτζάμες και οι κάλτσες είναι απολύτως απαραίτητο.

Και ναι, ακόμα και στην έρημο, εξακολουθούσα να φορούσα ένα από τα φουλάρια που ήταν σήμα κατατεθέν μου.

Τι να φορέσετε ως γυναίκα Ταξιδεύοντας στο Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και το Κατάρ

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ

Επισκεφθήκαμε μόνο το Τζαμί Grand Zayed στο Άμπου Ντάμπι (περάσαμε τέσσερις ώρες εκεί, είναι απλά τόσο όμορφο) και όλες οι γυναίκες πρέπει να καλύπτουν τα μαλλιά τους και να φορούν μέτρια ρούχα, καλύπτοντας ό,τι καλύπτουν τα χέρια και το πρόσωπό τους. Ευτυχώς, έχουν Abayas που μπορείτε να δανειστείτε (θα κρατούν την ταυτότητά σας με φωτογραφία ως εγγύηση επιστροφής) και θα τα περάσουν πάνω από τα ρούχα σας.

Α, και μπορεί να σας ζητηθεί να βγάλετε τα παπούτσια σας όταν περπατάτε πάνω από τα υπέροχα χαλιά και τις μαρμάρινες αυλές, οπότε θα έπαιρνα οπωσδήποτε κάλτσες.

Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε τι φορούσαν και οι ντόπιοι επισκέπτες του Ναού – μερικά από τα ρούχα τους ήταν τόσο όμορφα.

Τι να φορέσετε ως γυναίκα Ταξιδεύοντας στο Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι και το Κατάρ

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ EXPAT PARTY

Κυριολεκτικά οτιδήποτε πηγαίνει όταν μπείτε στους επιλεγμένους χώρους ιδιωτικών ξενοδοχείων – από μπικίνι μέχρι κοστούμια. Τα τουριστικά τατουάζ Henna είναι εντελώς προαιρετικά.

————————————————

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσετε τι να φορέσετε στη Μέση Ανατολή – εάν όχι, αφήστε ερωτήσεις παρακάτω!

Αν θέλετε να διαβάσετε λίγο περισσότερο για αυτές τις αποδράσεις. μπορείτε να βρείτε μερικές από τις περιπέτειές μου στη Μέση Ανατολή εδώ…