Τι κάνει μια επιτυχημένη συνέντευξη;

Τι κάνει μια επιτυχημένη συνέντευξη;

November 13, 2018 0 Von admin

Οι ώρες που αφιερώσατε για να τελειοποιήσετε το βιογραφικό σας και την αίτησή σας απέδωσαν καρπούς και κληθήκατε για συνέντευξη – συγχαρητήρια! Αλλά δεν είναι ώρα να χαλαρώσετε ακόμα, έχετε ακόμα ένα από τα πιο σημαντικά στάδια που θα ακολουθήσουν.

Μια επιτυχημένη συνέντευξη θα ενισχύσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να εντυπωσιάσετε τον διευθυντή προσλήψεων και να προσγειώσετε τη δουλειά. Η Alice Greedus, PR & Communications Assistant από την τοποθεσία εργασίας της Βιβλιοθήκης CV, συγκέντρωσε τις κορυφαίες συμβουλές της για να διασφαλίσει ότι η συνέντευξή σας θα κυλήσει ομαλά.

Παρασκευή

Είσαι έτοιμος?Πρέπει να περπατήσετε προετοιμασμένοι. Ναι, μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς ποιες ερωτήσεις θα σας γίνουν, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ψάξετε περισσότερο κοινές ερωτήσεις συνέντευξης και ετοιμάστε γενικές απαντήσεις και παραδείγματα στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Στη συνέχεια, κάντε μια έρευνα «στυλ Σέρλοκ Χολμς» της εταιρείας. Περιηγηθείτε στον ιστότοπό τους, βρείτε τους στόχους, τις αξίες της εταιρείας και αποκτήστε μια αίσθηση της κουλτούρας τους. Στη συνέχεια, ψάξτε τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταλάβετε ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν.

Ένα άλλο εύχρηστο εργαλείο είναι οι «Ειδήσεις Google». Χρησιμοποιήστε την καρτέλα πάνω από τη γραμμή αναζήτησης Google για να αναζητήσετε τυχόν ειδησεογραφικά άρθρα ή κάλυψη τύπου που είχε πρόσφατα η εταιρεία. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι καλά σημεία συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Και η προετοιμασία σας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Πρέπει να γνωρίζετε την περιγραφή της θέσης εργασίας. Ο εργοδότης μπορεί να σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με τις ευθύνες σας ή τις δεξιότητες που αναζητά. Επιπλέον, πρέπει να είστε σε θέση να αποδείξετε ότι είστε κατάλληλοι για τον ρόλο.

Αποδεικνύοντας την αξία σας

Δεξιότητες.  Στοίβα από βιβλία και μολύβια στο ξύλινο τραπέζι.Πρέπει να αποδείξετε στον συνεντευκτή ότι έχετε τις δεξιότητες που θέλει. Εάν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία, φροντίστε να πουλήσετε τις μεταβιβάσιμες δεξιότητές σας. Για παράδειγμα, αν είστε μέλος μιας αθλητικής ομάδας, αυτό μπορεί να δείξει ότι εργάζεστε καλά σε μια ομάδα. Ή εάν έχετε μια εργασία μερικής απασχόλησης, μπορεί να έχετε μάθει δεξιότητες οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου.

Φωνάξτε λοιπόν για τα προηγούμενα επιτεύγματά σας, αλλά είναι σημαντικό να το συσχετίσετε με το πώς αυτές οι εμπειρίες μπορούν να ωφελήσουν την εταιρεία.

Το να είσαι επαγγελματίας

Να είσαι αυθεντικόςΠρέπει να μιμηθείτε τη συμπεριφορά και το επίπεδο επαγγελματισμού του συνεντευκτή. Ακόμα κι αν αισθάνεστε άνετα στην κατάσταση, αποφύγετε να ακούγεστε πολύ άτυπα ή να συμπεριφέρεστε πολύ πρόχειρα. Αυτό σημαίνει να μιλάς σωστά και να απέχεις από τις αργκό λέξεις. Άλλωστε, θέλεις να δείξεις ότι παίρνεις τον ρόλο στα σοβαρά.

Ένα χαρακτηριστικό που θα αναζητήσει ο ερευνητής είναι οι τρόποι. Θέλουν να προσλάβουν κάποιον που είναι θετικός προβληματισμός για την εταιρεία τους. Θυμηθείτε λοιπόν να λέτε παρακαλώ και ευχαριστώ και να είστε φιλικοί και ευγενικοί ανά πάσα στιγμή.

Αν και είναι σημαντικό να είστε πρόθυμοι και να δείχνετε ενθουσιασμό, μην το πάτε πολύ μακριά. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να συντρίψετε τον συνεντευκτή ή να θεωρήσετε ψευδή.

Κανε ερωτησεις

Καμιά ερώτηση?Κανονικά στο τέλος της συνέντευξης θα ερωτηθείτε εάν έχετε ερωτήσεις. Μην αφήσετε τον διευθυντή προσλήψεων να συναντηθεί με ένα «όχι» και μετά σιωπή. Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι δεν σας ενδιαφέρει ο ρόλος ή δεν σας ενδιαφέρει η εταιρεία. Ειδικά αν άλλοι υποψήφιοι ασχολούνταν πραγματικά με τον συνεντευκτή.

Στόχος να κάνετε τουλάχιστον δύο ερωτήσεις. Μπορείτε να σκεφτείτε πριν από τη συνέντευξη ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ερωτήσεις. Θυμηθείτε, αυτή είναι επίσης η ευκαιρία σας να αποφασίσετε εάν η εταιρεία είναι κατάλληλη για εσάς, όχι μόνο για τον συνεντευκτή να αποφασίσει εάν είστε κατάλληλος για τον ρόλο.

Επί πλέον, αποφύγετε να κάνετε ορισμένες ερωτήσεις συνέντευξης εάν θέλετε πραγματικά τη δουλειά. Ειδικά σχετικά με το μισθό, τα προνόμια και τις διακοπές, καθώς μπορεί να φαίνεται ότι θέλετε τη δουλειά για αυτούς και όχι επειδή σας αρέσει ο ρόλος.

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα υπέροχες ερωτήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε:

  • Πώς θα περιγράφατε την εταιρική κουλτούρα στο (όνομα εταιρείας);
  • Ποια πορεία βλέπετε για την εταιρεία τα επόμενα πέντε χρόνια;
  • Τι σας αρέσει περισσότερο όταν εργάζεστε σε αυτήν την εταιρεία;
  • Πότε μπορώ να περιμένω να ακούσω νέα από εσάς για την απόφασή σας;
  • Πώς εξελίχθηκε αυτή η θέση;

Ακολουθω

Μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετεΟ συνεντευκτής θα εκτιμήσει ένα email που θα τον ευχαριστήσει για τον χρόνο τους. Δεν είναι μόνο ευγενικό, αλλά θα βοηθήσει επίσης να σας κρατήσει κατά νου όταν παίρνουν την απόφασή τους. Γι‘ αυτό, προσπαθήστε να το κάνετε αυτό μέσα σε μια μέρα μετά τη συνέντευξη.

Επιπλέον, σας φέρνει σε πλεονέκτημα σε σχέση με όσους δεν μπήκαν στον κόπο να σας ευχαριστήσουν. Σε τελική ανάλυση, εάν οι δεξιότητες και τα ταλέντα σας είναι στο ίδιο επίπεδο με έναν άλλο υποψήφιο, αυτό μπορεί να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας ότι είστε κατάλληλοι για τη δουλειά. Αλλά να είστε προσεκτικοί με τη διατύπωση και το χρονοδιάγραμμα – υπάρχουν μερικά λάθη που θέλετε να αποφύγετε όταν στέλνετε μια συνέντευξη για δουλειά.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα αυτού που θα μπορούσατε να γράψετε:

Αγαπητέ (όνομα του συνεντευξιαστή)

Σας ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο να μιλήσετε μαζί μου για το (όνομα του ρόλου). Ήταν υπέροχο να μάθουμε περισσότερα για την εταιρεία και τη θέση.

Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να γίνω μέλος της ομάδας σας και μετά τη μετατροπή μας είμαι βέβαιος ότι έχω τις δεξιότητες και τις απαιτήσεις για να διακριθώ σε αυτόν τον ρόλο.

Ανυπομονώ να ακούσω από εσάς για την απόφασή σας. Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο και την προσοχή σας.

Με εκτίμηση,

(Το όνομα σου)

Συνοψίζοντας

Ενώ η συμμετοχή σε μια συνέντευξη μπορεί να φαίνεται αρκετά ενοχλητική, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι και να εστιάσετε στα δυνατά σας σημεία. Εάν μπορείτε να τελειοποιήσετε τις δεξιότητές σας στις συνεντεύξεις, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση της δουλειάς των ονείρων σας. Φροντίστε λοιπόν να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές για να σας βοηθήσουν.