Τι είναι τα παξιμάδια και πού να πάρετε τα καλύτερα

Τι είναι τα παξιμάδια και πού να πάρετε τα καλύτερα

Januar 17, 2023 0 Von admin

Παξιμάδια χωρίς γλουτένηΤα παξιμάδια είναι ένα συμβατικό νοτιοαφρικανικό πρωινό ή μπουκιά, με κορυφαίες οικογενειακές συνταγές που παραδόθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Σε πολλές νοτιοαφρικανικές κουζίνες ζαχαροπλαστικής, κάθε μάτσο παρασκευάζεται με ποιοτικά εξαρτήματα χωρίς πρόσθετα πρόσθετα. Τα ετοιμάζουν και τα σπάνε με το χέρι για να φτιάξουν τον ιδανικό εφεδρικό εσπρέσο ή τσάι.

Τι είναι το παξιμάδι;

Το παξιμάδι είναι ένα ψωμί δύο φορές παρασκευασμένο που ξεκίνησε στη μέση ηλικία της Ευρώπης. Ονομάζεται αλλιώς zwieback ή χριστουγεννιάτικο κέικ. Το «παξιμάδι» προέρχεται από την παλαιά γαλλική λέξη rousc, και αυτό σημαίνει «μειώστε» ή «στεγνώ». Αυτό παραπέμπει στο δεύτερο ψήσιμο του ψωμιού, που του δίνει το σήμα κατατεθέν του τη σκληρή και στεγνή επιφάνεια.

Τα παξιμάδια κατασκευάστηκαν αρχικά ως μέθοδος για την επέκταση του χρονικού πλαισίου της ρεαλιστικής χρηστικότητας του ψωμιού. Με το να στεγνώσει το ψωμί, ήταν αμφίβολο να καταστραφεί. Σήμερα, τα παξιμάδια φτιάχνονται για τη γεύση και την επιφάνειά τους, σε αντίθεση με τη διάρκεια ζωής τους. Οι κορυφαίες κουζίνες ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούν αναμφισβήτητα τα καλύτερα εξαρτήματα και θερμαίνουν κάθε ομάδα με τον δύσκολο τρόπο.

Είδη παξιμαδιών

Υπάρχουν διάφορα είδη παξιμαδιών διαθέσιμα σήμερα με μερικές ξεχωριστές ποικιλίες, όπως Φρυγανιές Banting, Φρυγανιές Κέτο και Παξιμάδια χωρίς γλουτένη.

Φρυγανιές Banting: Αυτά τα παξιμάδια με χαμηλούς υδατάνθρακες είναι ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα Banting ή άλλες θερμίδες με χαμηλούς υδατάνθρακες.
Κέτο παξιμάδια: Αυτά τα παξιμάδια που φιλοξενούν κετο είναι ιδανικά για όσους ακολουθούν κετογονική δίαιτα ή άλλα προϊόντα αδυνατίσματος με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλούς υδατάνθρακες.
Παξιμάδια χωρίς γλουτένη: Αυτά τα παξιμάδια χωρίς γλουτένη είναι ιδανικά για άτομα με κοιλιοκάκη ή ιδιότητες απόκρισης στη γλουτένη.

Ανεξάρτητα από το είδος της δίαιτας που ακολουθείτε, έχουμε ένα παξιμάδι για εσάς!

Τέλος:

Είτε ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη όπως το Banting, μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο όπως το κετο, είτε έχετε κοιλιοκάκη ή ανταποκρίνεστε στη γλουτένη, υπάρχει ένα παξιμάδι για εσάς!