Πώς το παιχνίδι στην ομάδα ράγκμπι του Πανεπιστημίου άλλαξε την εμπειρία μου από τη Νόσο του Crohn – Φοιτητική Ζωή του Worcester

Πώς το παιχνίδι στην ομάδα ράγκμπι του Πανεπιστημίου άλλαξε την εμπειρία μου από τη Νόσο του Crohn – Φοιτητική Ζωή του Worcester

September 20, 2019 0 Von admin

Ο Τόμας μιλάει για το πώς βελτίωσε τη ζωή του η συμμετοχή στην ομάδα ενός αθλήματος:

Ονομάζομαι Thomas Kerrigan, είμαι τρίτο έτος Φοιτητής Επιχειρήσεων και Ταμίας του συλλόγου ράγκμπι του Πανεπιστημίου. Τον τελευταίο χρόνο ζω η νόσος του Κρονδιαγνώστηκα με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών και από εκείνη την ημέρα η ζωή μου άλλαξε με τρόπους που δεν περίμενα.

Αρχικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το τι είναι αυτή η ασθένεια. Το Crohn είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου που είναι ανίατη και πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω διαφορετικών μορφών θεραπείας καθ ‚όλη τη διάρκεια της ζωής του ασθενούς. Επηρεάζει 115.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρόλο που δεν είναι μια ευρέως γνωστή αναπηρία, η ευαισθητοποίηση αυξάνεται. Μέχρι τη διάγνωσή μου, αγνοούσα τελείως και δεν κατανοούσα την ασθένεια, τα συμπτώματα του Crohn είναι εξαιρετικά δύσκολο να ζήσω. Υπάρχει το πρωταρχικό σύμπτωμα του συνεχούς πόνου στην κοιλιά που συνήθως δυναμώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και η κούραση που προέρχεται από την έλλειψη ύπνου και το σώμα μου να προσπαθεί συνεχώς να καταπολεμήσει την ασθένεια. Υπάρχουν πόνοι λόγω φλεγμονής των αρθρώσεων και οι ξαφνικές παρορμήσεις για χρήση της τουαλέτας – κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό μερικές φορές – μαζί με πολλά άλλα συμπτώματα. Ωστόσο, αν και το Crohn’s είναι πολύ δύσκολο να ζήσεις, η ομάδα ράγκμπι του Πανεπιστημίου με βοήθησε να αλλάξω τη νοοτροπία μου απέναντι στη ζωή μου.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι η αγάπη μου για το ράγκμπι είναι ατελείωτη και το πάθος μου να παίζω είναι εξίσου βαθύ, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν ώθησα ποτέ τον εαυτό μου στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο πανεπιστήμιο, είχα την τύχη να είμαι αρχηγός της δεύτερης ομάδας, αλλά τώρα διψώ για περισσότερα. Θυμάμαι όταν διαγνώστηκα, φοβόμουν ότι η ζωή μου ήταν δυνητικά περιορισμένη και ότι θα έπρεπε να σταματήσω να παίζω ράγκμπι, αλλά αυτό δεν ισχύει καθόλου, στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο – τώρα έχω περισσότερο κίνητρο από ποτέ. Όλο το καλοκαίρι αποφάσισα ότι θα πάψω να λυπάμαι τον εαυτό μου και θα άρχιζα να εργάζομαι για έναν στόχο που ξέρω ότι είναι εφικτός με αρκετή πειθαρχία και κίνητρο, που είναι να ανέβω στην πρώτη ομάδα. Ο πρώτος μου στόχος σε αυτό το ταξίδι ήταν να μπω σε φόρμα, οπότε άρχισα να πληρώνω για έναν personal trainer και ξεκίνησα τη μεταμόρφωσή μου, αφού ξεκινώντας με τον Alex Hill έχω χάσει 16 κιλά και αυτή τη στιγμή είμαι στην καλύτερη φόρμα που έχω πάει ποτέ.

Η μεταμόρφωση του Τομ

Το να αποκτήσω φυσική κατάσταση ήταν η πιο δύσκολη πρόκληση της ζωής μου, καθώς το Crohn προκαλεί ανεπάρκεια πρωτεΐνης που στη συνέχεια δυσκολεύει το χτίσιμο μυών, αυτό ήταν διανοητικά το πιο δύσκολο έργο μου. Ως σύλλογος βρισκόμαστε τώρα στην προετοιμασία, προπονούμαστε σκληρά και δουλεύουμε για τη φυσική κατάσταση και τις δεξιότητες προετοιμαζόμαστε για μια πολύ ανταγωνιστική σεζόν που ακολουθεί. Ο σύλλογος ράγκμπι είναι τόσο σπουδαίο πρότυπο και έχει μια τόσο μεγάλη ομάδα υποστήριξης από παιδιά μέσα του που το κίνητρό μου για να διαχειριστώ καλύτερα τη ζωή μου έχει γίνει τόσο ισχυρότερο.

Η ομάδα

Είναι λόγω του UWSRFC που μπόρεσα να παραμείνω συγκεντρωμένος σε μερικές από τις πιο σκοτεινές στιγμές και να συνεχίσω να ανυπομονώ για τις λαμπρές στιγμές που έρχονται τόσο για μένα όσο και για τον σύλλογο, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που έχει κάνει ο σύλλογος ράγκμπι για μένα είναι να δώσει Ο σκοπός μου είναι να συνεχίσω να παλεύω με αυτήν την απαίσια ασθένεια. Αισθάνομαι υποχρεωμένος τώρα να δείξω σε άλλους μαθητές με νόσο του Crohn ή οποιαδήποτε άλλη αναπηρία ότι είναι δυνατό να σας κρατήσουν ψηλά και να χρησιμοποιήσετε αθλήματα για να συνεχίσετε. Δεν χρειάζεται να νικήσεις, μπορείς να είσαι υπέροχος, ΘΑ εκπλήξεις τον εαυτό σου.

Θα ήθελα να ολοκληρώσω λέγοντας ότι ανυπομονώ να ξεκινήσω τη θεραπεία μου και τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη βοήθεια της οικογένειάς μου και του συλλόγου ράγκμπι. Οι λέξεις δεν έχουν δημιουργηθεί για να περιγράψουν πόσο ευγνώμων είμαι για όλους εσάς. Παρακαλώ επισκεφθείτε http://www.crohnsandcolitis.org.uk για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

Τόμας Κέριγκαν 4