Πώς να απαντήσετε „Με τι σας παθιάζει;“

Πώς να απαντήσετε „Με τι σας παθιάζει;“

November 12, 2019 0 Von admin

Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση συνέντευξης και δεδομένων των σχολίων που λαμβάνουμε από τους μαθητές, θεωρείται ότι είναι αρκετά δύσκολο να απαντηθεί. Ξεκινήστε κατανοώντας γιατί ο εργοδότης το ρωτά και μιλήστε για ένα θέμα που γνήσια σε ενδιαφέρει και σε ενθουσιάζει.

Ίσως αν σας ρωτούσαν „τι σας ενδιαφέρει?‘ ή ‚Τι σου δίνει κίνητρο?‘ αυτή δεν θα ήταν τόσο δύσκολη ερώτηση. Μπορεί να αποφασίσετε να μιλήσετε για το ενδιαφέρον σας για τον αθλητισμό ή τη μουσική, για παράδειγμα. Η χρήση της λέξης παθιασμένος Ωστόσο, προτείνει κάτι πολύ ισχυρό, ότι επενδύετε συναισθηματικά σε αυτό. Τα ενδιαφέροντά σας μπορεί να μην είναι κάτι που θα περιγράφατε ως πάθος – και επομένως δεν σχετίζονται με την ερώτηση. Μπορεί επίσης να πιστεύετε ότι πρέπει να επιδείξετε αυτό το πάθος στον τρόπο που απαντάτε – δείχνοντας ενθουσιασμό στον τόνο της φωνής σας και στη γλώσσα του σώματός σας. Αυτό μπορεί να αισθάνεστε έξω από τη ζώνη άνεσής σας, όλα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την πίεση και την αντιληπτή δυσκολία αυτής της ερώτησης.

Γιατί ο εργοδότης κάνει αυτή την ερώτηση;

FAQΜπορεί να είναι απλώς μια περίπτωση οικοδόμησης σχέσεων, ένας τρόπος να σπάσει ο πάγος με τον υποψήφιο. Σε αυτήν την περίπτωση, απαντώντας στην ερώτηση, μιλώντας με κινούμενα σχέδια για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει πραγματικά, θα αρχίσετε να χτίζετε μια σχέση με έναν συνεντευκτή ή/και μια ομάδα. Ο ερευνητής μπορεί ακόμη και να μοιραστεί το πάθος σας, κάτι που θα σας βοηθήσει πραγματικά να δημιουργήσετε μια σύνδεση. Ο εργοδότης μπορεί να θέλει να αποκτήσει μια αίσθηση της προσωπικότητάς σας. Ο Tim Page, συνιδρυτής του στούντιο παιχνιδιών Well Played Games αναζητά δυνατότητες κατά την πρόσληψη, «Θα υποστήριζα ότι η εξέταση των πραγμάτων στα οποία ένας υποψήφιος έχει βάλει την καρδιά και την ψυχή του – είτε σχετίζονται με τη δουλειά για την οποία κάνει αίτηση είτε όχι – είναι ο καλύτερος και πιο δίκαιος τρόπος για να δει κανείς τι είναι ικανός να κάνει ένα άτομο.

Από την άλλη πλευρά, ο υπεύθυνος προσλήψεων μπορεί να κάνει αυτήν την ερώτηση για να προσδιορίσει τις βασικές σας αξίες για να δει εάν ευθυγραμμίζονται με τους οργανισμούς. Ένας υποψήφιος διδασκαλίας, για παράδειγμα, μπορεί να περιγράψει ότι είναι παθιασμένος με την αύξηση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για κάθε παιδί. Εάν μιλάτε για τα πράγματα για τα οποία αισθάνεστε παθιασμένοι με ενθουσιώδη, ελκυστικό τρόπο, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι θα είστε μια καλή προσθήκη στην ομάδα – ιδιαίτερα εάν πρόκειται για έναν οργανισμό όπου ενθαρρύνεται η συνεργασία και η ανταλλαγή ιδεών. Gemma Turner, συντονιστής προσλήψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εταιρεία Geoscience CGG κάνει αυτή την ερώτηση πιο συγκεκριμένα όσον αφορά έναν ρόλο εργασίας, για παράδειγμα «γιατί είστε παθιασμένοι με αυτόν τον ρόλο/CGG;»

Το ζητάμε αυτό γιατί αναζητούμε φοιτητές που ενθουσιάζονται με τη δουλειά/την επιχείρησή μας. Εάν ένας υποψήφιος φαίνεται παθιασμένος με τη δουλειά μας, αυτό μας δίνει μια ένδειξη ότι θα έχει κίνητρο να αποδώσει καλά και θα έχει το κίνητρο να πετύχει. Επιπλέον, αυτό δείχνει εάν πρόκειται να παρακινηθούν από τη δουλειά ότι είναι πιο πιθανό να είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που μπορούμε να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε».

Τι πρέπει να μιλήσετε;

Γράφημα ΣκοπούΜην ανησυχείτε εάν το θέμα δεν σχετίζεται συγκεκριμένα με τον ρόλο για τον οποίο υποβάλατε αίτηση. «Αυτές οι δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με την εργασία δεν πρέπει να υπονομεύονται», λέει η Τζέμα, «Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για έναν υποψήφιο να επιδείξει τις αξίες του και τις βασικές του δεξιότητες όπως η ομαδική εργασία, η φιλοδοξία, η επικοινωνία».

Ουσιαστικά ο υπεύθυνος προσλήψεων προσπαθεί να αποκτήσει μια εικόνα για την προσωπικότητά σας, να καταλάβει τι σας οδηγεί και σας παρακινεί. Εάν μπορείτε να κάνετε το θέμα σας ενδιαφέρον για τον συνεντευκτή, μπορεί να δει τις δυνατότητές σας να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της εταιρείας τους σε έναν πελάτη. Μπορεί να αρχίσουν να σας οραματίζονται στον ρόλο για τον οποίο παίρνετε συνέντευξη. Laura Vincent, Πανεπιστήμιο EMEA που προσλαμβάνει επικεφαλής για εταιρεία Τεχνολογίας Citrix λέει ότι κάνουν συχνά αυτή την ερώτηση.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τα άτομα που προσλαμβάνουμε να είναι καλά στρογγυλεμένα άτομα. Δεν περιμένουμε απαραίτητα μια απάντηση σχετική με την τεχνολογία (εκτός αν διευκρινίσουμε „με ποιον τομέα της τεχνολογίας σας αρέσει“), αλλά θέλουμε να ξέρουμε ότι έχετε ενδιαφέροντα εκτός πανεπιστημίου/εργασίας και ότι μπορείτε να μιλήσετε λεπτομερώς για κάτι που σε ενθουσιάζει. Μερικές φορές θα επεκτείνουμε την ερώτηση ως «δίδαξέ με για κάτι για το οποίο είσαι παθιασμένος ή έχεις πολλές γνώσεις» και αυτή είναι η ευκαιρία σου να μπεις σε λεπτομέρειες και να μας δείξεις πραγματικά τι σε σηκώνει από το κρεβάτι το πρωί. Όταν έχεις πάθος για κάτι, συνήθως έχεις ξοδέψει πολύ χρόνο για να μάθεις γι‘ αυτό, έχεις αναπτύξει δεξιότητες (είτε soft skills είτε συγκεκριμένες δεξιότητες που σχετίζονται με το θέμα), είσαι αφοσιωμένος και παρακινημένος να συνεχίσεις να επιδιώκεις το πάθος σου, και όλα αυτά είναι ιδιότητες που αναζητούμε στους υπαλλήλους μας. Ακόμα κι αν ο συνεντευκτής δεν έχει εμπειρία από το θέμα που σας ενδιαφέρει, αν είστε ενθουσιασμένοι όταν το συζητάτε, θα ενδιαφερθεί και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να του διδάξετε κάτι που δεν ήξερε, κάτι που θα κάνει είσαι αξέχαστη.“

Ποιο είναι το πάθος σου Πραγματικά λέει ο εργοδότης

Ποια είναι η ιστορία σας το συννεφάκι ομιλίας που απομονώνεται σε μπλε φόντοΣκεφτείτε τις πιο ήπιες δεξιότητες στις οποίες αναφέρεστε όταν περιγράφετε το πάθος σας. Μάλλον χρειάζεται πολλή σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και ανθεκτικότητα. Πάνω απ ‚όλα, υπογραμμίζει την πρωτοβουλία σας και πολλά κίνητρα για τον εαυτό σας – όλα αυτά είναι ιδιότητες που εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους εργοδότες. Ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός και αυτή είναι μια ευκαιρία να μιλήσετε για κάτι που πραγματικά σας ενθουσιάζει. Ποιος ξέρει, μπορεί να σας αρέσει να απαντάτε σε αυτήν την ερώτηση!