Προπονητής καριέρας: ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές σας

Προπονητής καριέρας: ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές σας

Januar 24, 2023 0 Von admin

Η τρέχουσα ώρα

Ο σημερινός κόσμος της εργασίας χαρακτηρίζεται από υψηλή ψηφιοποίηση και κινητοποίηση. Αυτή η εξέλιξη συνδέεται με μεγάλες ευκαιρίες. Ο πληθυσμός που αναζητά εργασία δεν είναι πλέον συνδεδεμένος με μια τοποθεσία και επομένως έχει περισσότερες επιλογές να εργαστεί όπου είναι δυνατόν. Αλλά είναι επίσης γνωστό ότι οι περισσότερες επιλογές δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.

Πώς μπορείτε να ανακαλύψετε τις δικές σας δυνατότητες;


Η ιδέα του coaching καριέρας είναι ότι ο coachee γίνεται ο εφευρέτης και ο ιδιοκτήτης του επόμενου βήματος στη ζωή και την καριέρα του. Για να επιτευχθεί αυτό, εφαρμόζονται συγκεκριμένες τεχνικές που βοηθούν τον coachee στην αυτοεξέτασή του.

  1. Πρώτον, ο προπονητής μαθαίνει να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Είναι παθητικό ή ενεργητικό; Εργάζεται σε αυτό που μπορεί να αλλάξει σχετικά με την κατάστασή του ή κατηγορεί άλλους για την κατάσταση;
  2. Μια δεύτερη σημαντική δεξιότητα που διδάσκεται είναι η προληπτική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα στον εργασιακό κόσμο του 21ου αιώνα. Επειδή οι επιχειρηματικές διαδικασίες μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα, ο εργαζόμενος αναμένεται επίσης να προβλέπει ενεργά. Μέσω της καθοδήγησης, ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να είναι πιο προσεκτικός για να αλλάζει σήματα και δεν περιμένει από τους άλλους να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Το Career coaching σας βοηθά να αναπτύξετε την αυτογνωσία. Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις και επιλογές στην καθημερινή τους ζωή που ταιριάζουν με τις φιλοδοξίες τους, αλλά δεν ταιριάζουν με τις βασικές τους ιδιότητες ως άτομο. Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να αφήνουν τα δικά τους συμφέροντα να υποτάσσονται στις προσδοκίες του περιβάλλοντος όταν ασκούν το επάγγελμά τους.

Η ψευδαίσθηση της αυτοεικόνας

Αφήνοντας και αφήνοντας τις ψευδαισθήσεις για την αυτοεικόνα. Αφήνοντας τις ψευδαισθήσεις, ο προπονητής μπορεί να αρχίσει να σχεδιάζει συγκεκριμένα το μέλλον του.

Career coaching με βάση τα δικά σας κίνητρα

Ο προπονητής καριέρας σας βοηθά να σχεδιάσετε το μέλλον. Εξετάζονται οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του coachee και διαμορφώνονται συγκεκριμένες προθέσεις με βάση αυτό. Οι στόχοι και οι προθέσεις φυσικά διαφέρουν ανά άτομο και πρέπει να πηγάζουν από τα δικά του κίνητρα. Αποσκοπούν στην αλλαγή συμπεριφοράς.

Θέστε συγκεκριμένους στόχους

Γι‘ αυτό το προπονητής καριέρας με τη συγκεκριμένη διατύπωση των στόχων, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα τους επινοήσει ο ίδιος. Επιλέγονται μόνο στόχοι που υποστηρίζετε με 100 τοις εκατό. Συνήθως οι στόχοι είναι συγκεκριμένες δραστηριότητες με ρεαλιστική προθεσμία. Με αυτό, ο προπονητής καριέρας σας βοηθά να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Θα ήθελες να είσαι υπεύθυνος για τη δουλειά και την καριέρα σου; Ο προπονητής καριέρας σας δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσετε τώρα!