Καθοδήγηση από προπονητή εργασίας |  Προπονητική GORT

Καθοδήγηση από προπονητή εργασίας | Προπονητική GORT

Januar 24, 2023 0 Von admin

Μια ειδική μορφή καθοδήγησης στην εργασία είναι ο προπονητής εργασίας. Ο προπονητής εργασίας είναι κάποιος που σας βοηθά με εμπόδια στην εργασία σας και εξετάζει μαζί σας πώς μπορείτε να βελτιώσετε την εργασιακή σας κατάσταση. Ο προπονητής σε βοηθά κυρίως σε πράγματα που δυσκολεύεσαι μόνος σου και σε στηρίζει στη δουλειά σου. Επισκέπτεται τακτικά τον χώρο εργασίας σας για να δει πώς πάνε τα πράγματα και αν χρειάζεστε υποστήριξη. Επειδή έχεις τακτική επαφή με την προπονήτρια, ξέρει τι σε δυναμώνει, αλλά και ποια είναι τα αδύνατα σημεία σου. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σας προσφέρει υποστήριξη όπου και όταν χρειάζεται και μαζί θα κάνετε τη δουλειά σας επιτυχημένη.

Ενημέρωση του εργοδότη

Ο προπονητής εργασίας μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά και ο εργοδότης σας. Με αυτόν τον τρόπο ο προπονητής μπορεί να λάβει πληροφορίες από τον διευθυντή και τους συναδέλφους σας και επίσης να τους ενημερώσει για τις (επιθυμητές) εξελίξεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, ξέρουν επίσης τι να περιμένουν στο εργασιακό σας περιβάλλον και μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα. Αν περάσετε από εξελίξεις και αλλαγές, αυτό θα επηρεάσει επίσης τη δουλειά και τους συναδέλφους σας.

Η μέθοδος εργασίας του προπονητή εργασίας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο προπονητής εργασίας μπορεί να σας βοηθήσει με σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την καριέρα σας. «Τι θέλω;», «Πού θέλω να εργαστώ;» και «Πώς αντιμετωπίζω τα τρέχοντα προβλήματά μου;» είναι σημαντικές ερωτήσεις. Για παράδειγμα, όταν έχετε μια σύγκρουση, αυτό εξετάζεται από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ώστε να μπορείτε να σχηματίσετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε αν όλα πάνε καλά στη δουλειά. Εάν έχετε μια σημαντική συζήτηση, για παράδειγμα, με έναν διευθυντή, μπορείτε να προετοιμάσετε ή να παίξετε τη συνομιλία. Είναι σημαντικό οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται να λειτουργούν για εσάς. Γι‘ αυτό δίνουμε μεγάλη προσοχή και το προσαρμόζουμε στις ανάγκες σας.

Όχι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά σου

Στις μέρες μας, οι άνθρωποι που δεν είναι πολύ ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους δυσκολεύονται να αναζητήσουν άλλη δουλειά. Είναι μια περίοδος που μπορείς να είσαι χαρούμενος που έχεις δουλειά και να μην έχεις να αντιμετωπίσεις την εργασιακή ανασφάλεια. Από φόβο μήπως κάνουν λάθος επιλογή, εξακολουθούν να επιλέγουν να παραμείνουν στην τρέχουσα θέση τους, αν και δεν μπορούν να αντλήσουν ικανοποίηση από αυτό.

Τα βήματα κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας work coach:

Βήμα 0: Δωρεάν συνάντηση προσανατολισμού
Η πρώτη ενέργεια είναι δική σου! Εγγραφείτε απευθείας σε έναν από τους προπονητές εργασίας μας μέσω της ατζέντας του ιστότοπου. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης μπορείτε να πείτε ήρεμα την ιστορία σας και να κάνετε ερωτήσεις στον προπονητή εργασίας.

Βήμα 1: Γνωριμία με εσάς
Γνωρίζετε τον προπονητή εργασίας. Πρώτα κοιτάξτε μαζί για να δείτε αν το work coaching είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ο προπονητής εργασίας θα σας εξηγήσει στη συνέχεια τι μπορεί να κάνει ο προπονητής εργασίας για εσάς.

Βήμα 2: Έρευνα σταδιοδρομίας και συμβουλές
Εσυ τι θελεις? Τι μπορείς? Μαζί με τον προπονητή εργασίας κάνετε μια επισκόπηση των επιθυμιών και των προσδοκιών σας. Στη συνέχεια, εξετάζετε εάν τα σημεία στην επισκόπηση είναι επίσης πιθανά και πώς θα τα εκφράσετε. Αυτό δίνει μια ειλικρινή εικόνα των δυνατοτήτων, των αδυναμιών και των ιδιοτήτων σας.

Βήμα 3: Ατομικό σχέδιο ανάπτυξης
Ο προπονητής εργασίας θα καταρτίσει ένα προσωπικό σχέδιο μαζί σας. Ο εργοδότης σας μπορεί επίσης να βοηθήσει σε αυτό. Ο τελικός σας στόχος είναι στο σχέδιο. Δηλώνει επίσης πώς θέλετε και πώς μπορείτε να επιτύχετε αυτόν τον τελικό στόχο. Και πότε. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Βήμα 4: Ξεκινήστε
Δράση! Μπορείτε να εργαστείτε για τα σημεία που συζητήσατε με τον προπονητή εργασίας σας. Ίσως πρόκειται να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα ή εκπαίδευση. Ή ίσως θα εξασκηθείτε στο να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ή να αναζητήσετε μια νέα δουλειά.

Βήμα 5: Νέα θέση εργασίας ή θέση
Μαζί με τον προπονητή εργασίας κάνετε ένα σχέδιο για το πώς να πετύχετε τη νέα σας επιλογή σταδιοδρομίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αποτέλεσμα

Αναγνωρίζετε αυτό το πρόβλημα; Εάν η ασφάλεια είναι σημαντική για εσάς, εάν δεν θέλετε να αλλάξετε δουλειά, αλλά χρειάζεστε κάτι διαφορετικό, είναι συνετό να ζητήσετε συμβουλές, για παράδειγμα, από έναν προπονητή εργασίας. Μαζί με τον προπονητή εργασίας μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε το «job crafting» για να δείτε πώς η τρέχουσα εργασία σας μπορεί να γίνει πιο απαιτητική.

Η διαδικασία μοντελοποίησης εργασίας

Το Job crafting, γνωστό και ως «job modeling», είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο εργαζόμενος μελετά ενεργά την τρέχουσα εργασία του και στη συνέχεια κάνει αλλαγές σε αυτήν. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, να αλλάζετε ενεργά τις καθημερινές δραστηριότητες και να αλληλεπιδράτε με συναδέλφους. Η εργασία αναδιαμορφώνεται ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τα κίνητρα, τις ιδιότητες και τα πάθη του εργαζομένου.

Γενικά, αυτή η διαδικασία αποτελείται από τα ακόλουθα τρία στάδια:
1. Αρχικά εξετάζεται το κίνητρο για αλλαγές στην τρέχουσα εργασία. Χρειάζεστε περισσότερη ανεξαρτησία; Θα θέλατε να δημιουργήσετε πιο ουσιαστικές σχέσεις με άλλους υπαλλήλους; Ή θα θέλατε να χειριστείτε καλύτερα τις αντιξοότητες;
2. Στη συνέχεια εξετάζετε τις δυνατότητες μέσα στον οργανισμό. Τι χρειάζεται για να πετύχεις αυτό που θα ήθελες; Τι ευκαιρίες θα μπορούσε να σας προσφέρει ο οργανισμός;
3. Τέλος, αναλογίζεστε τις ακριβείς συνέπειες των αλλαγών που εισήχθησαν. Τι ακριβώς έχει αλλάξει; Ποιες θετικές ή αρνητικές εμπειρίες είχατε; Είσαι ικανοποιημένος ή πρέπει να αλλάξει κάτι άλλο;

Αποτέλεσμα

Δεδομένου ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί να επηρεάσει διαφορετικές πτυχές του εργασιακού περιβάλλοντος, έχει τη μεγάλη δυνατότητα να ενισχύσει την ατομική και τελικά την οργανωτική απόδοση. Η έρευνα δείχνει ότι η δημιουργία εργασίας μπορεί να προάγει την εργασιακή ικανοποίηση, τη δέσμευση και την ανθεκτικότητα στην εργασία.

Οδηγίες ειδικών για εσάς και τον εργοδότη σας

Μερικές φορές χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο εργασίας σας. Ο προπονητής εργασίας δίνει συμβουλές και παρέχει εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να λειτουργήσετε καλύτερα στη δουλειά. Υπάρχει επίσης δυνατότητα για εξειδικευμένη καθοδήγηση για τον εργοδότη. Ο προπονητής εργασίας παρέχει προσωπική, εντατική και προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα καθοδήγηση. Θα πραγματοποιηθεί μια ατομική διαδικασία καθοδήγησης, προσαρμοσμένη στις προσωπικές συνθήκες και ανάγκες τόσο του προπονητή όσο και του εργοδότη.

Μπορείτε να περιμένετε αυτά τα αποτελέσματα:

διδασκαλία και δόμηση των δεξιοτήτων των εργαζομένων·
μεσολάβηση σε συγκεκριμένες εργασιακές καταστάσεις ή συγκρούσεις·
παροχή συμβουλών για προσαρμογές στο χώρο εργασίας·
αναλύοντας τη στάση απέναντι στην εργασία
Σχέδιο δράσης
Ο προπονητής εργασίας ξεκινά με μια συνέντευξη πρόσληψης για να διευκρινίσει την ανάγκη για καθοδήγηση. Τόσο ο εργαζόμενος όσο και ο εργοδότης δηλώνουν τις επιθυμίες τους κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης. Στη συνέχεια, καταρτίζεται ένα προσωπικό σχέδιο καθοδήγησης με συγκεκριμένους στόχους.

Καθοδήγηση από έναν προπονητή εργασίας

Θα θέλατε να ξεκινήσετε με αυτό, αλλά δεν ξέρετε πώς; Δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς μπορεί να αλλάξει στην τρέχουσα εργασία σας; Ή θα θέλατε να λάβετε καθοδήγηση και συμβουλές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας; Ο προπονητής εργασίας είναι ένας αναγνωρισμένος ειδικός στον τομέα των διαφόρων εργασιακών διαδικασιών εντός των οργανισμών και επομένως ξέρει πώς να σας βοηθήσει σε αυτό. Στη συνέχεια, προγραμματίστε γρήγορα μια δωρεάν συνάντηση προσανατολισμού με έναν από τους προπονητές μας.

Δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα μόνοι σας;
Έχετε προβλήματα στη δουλειά και δεν ξέρετε πώς να τα λύσετε; Αναζητάτε την ιδανική καθοδήγηση για να πάτε στο μέλλον με νέα ενέργεια; Τότε μην περιμένετε και καλέστε τη βοήθεια ενός από τους προπονητές μας!