Η Ιστορία της Ημέρας των Βετεράνων

Η Ιστορία της Ημέρας των Βετεράνων

November 10, 2017 0 Von admin

 

«Ενώ μόνο μια μέρα του χρόνου είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην τιμή των βετεράνων μας, οι Αμερικανοί δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουν τις θυσίες που έχουν κάνει πολλοί συμπατριώτες μας για να υπερασπιστούν τη χώρα μας και να προστατεύσουν τις ελευθερίες μας».

— Ράντι Νουγεμπάουερ

 
Η Ημέρα των Βετεράνων, παλαιότερα γνωστή ως Ημέρα Ανακωχής, ορίστηκε αρχικά ως νόμιμη αργία των ΗΠΑ για να τιμήσει το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος έλαβε χώρα επίσημα στις 11 Νοεμβρίου 1918. Στη νομοθεσία που ψηφίστηκε το 1938, η 11η Νοεμβρίου ήταν «αφιερωμένη στο ο σκοπός της παγκόσμιας ειρήνης και στο εξής να εορτάζεται και να είναι γνωστή ως «Ημέρα Ανακωχής». Ως εκ τούτου, αυτή η νέα νόμιμη γιορτή τίμησε τους βετεράνους του Α‘ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1954, αφού πέρασε τόσο τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και τον Πόλεμο της Κορέας, το 83ο Κογκρέσο των ΗΠΑ —με την προτροπή των οργανώσεων υπηρεσίας βετεράνων— τροποποίησε τον νόμο του 1938 διαγράφοντας τη λέξη «Ανακωχή» και παρεμβάλλοντας τη λέξη «Βετεράνοι». ” Σε αντίθεση με την Ημέρα Μνήμης, η Ημέρα των Βετεράνων αποτίει φόρο τιμής σε όλους τους Αμερικανούς βετεράνους -ζωντανούς ή νεκρούς-, αλλά κυρίως ευχαριστεί τους ζωντανούς βετεράνους που υπηρέτησαν τιμητικά τη χώρα τους σε καιρό πολέμου ή ειρήνης.
 
Περισσότερα στοιχεία για τους βετεράνους των ΗΠΑ

 • 16,1 εκατομμύρια ζωντανοί βετεράνοι υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια τουλάχιστον ενός πολέμου.
 • 5,2 εκατομμύρια βετεράνοι υπηρέτησαν σε καιρό ειρήνης.
 • 2 εκατομμύρια βετεράνοι είναι γυναίκες.
 • 7 εκατομμύρια βετεράνοι υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.
 • 5,5 εκατομμύρια βετεράνοι υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Περσικού Κόλπου.
 • Από τα 16 εκατομμύρια Αμερικανούς που υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του Β‘ Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου 558.000 είναι ακόμα ζωντανοί.
 • 2 εκατομμύρια βετεράνοι υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας.
 • 6 εκατομμύρια βετεράνοι υπηρέτησαν σε καιρό ειρήνης.
 • Από το 2014, 2,9 εκατομμύρια βετεράνοι έλαβαν αποζημίωση για αναπηρίες που συνδέονται με υπηρεσίες.
 • Από το 2014, 3 πολιτείες έχουν περισσότερους από 1 εκατομμύριο βετεράνους στον πληθυσμό τους: Καλιφόρνια (1,8 εκατομμύρια), Φλόριντα (1,6 εκατομμύρια) και Τέξας (1,7 εκατομμύρια).
 • Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της VA είχε 54 νοσοκομεία το 1930, από τότε επεκτάθηκε σε 171 ιατρικά κέντρα. περισσότερα από 350 εξωτερικά ιατρεία, κοινοτικές κλινικές και κλινικές προσέγγισης. 126 μονάδες νοσηλείας στο σπίτι. και 35 ζωντανές εγκαταστάσεις φροντίδας για τραυματισμένους ή ανάπηρους κτηνιάτρους.

Σημαστικοί τρόποι για τον εορτασμό της Ημέρας των Βετεράνων

 • Παρακολουθήστε τις γιορτές – Παρακολουθήστε μια εκδήλωση για την Ημέρα των Βετεράνων στην περιοχή σας — όχι απλώς ένα πικνίκ με φίλους, αλλά μια παρέλαση ειλικρινούς προς την καλοσύνη ή υπηρεσία για βετεράνους. Ο Roy Rogers είπε, «Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ήρωες. κάποιος πρέπει να κάθεται στο κράσπεδο και να χειροκροτεί καθώς περνάει». Η Ημέρα των Βετεράνων είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να κάνετε ακριβώς αυτό.
 • Δωρεά – Υπάρχει μια πληθώρα από υπέροχους οργανισμούς που προσφέρουν κάθε είδους υποστήριξη, υπηρεσίες και εκτίμηση για τα μέλη των υπηρεσιών μας. Για να πάρετε μερικές ιδέες για δωρεές, μπορείτε να ελέγξετε έξω αυτή η σελίδα.
 • Πετάξτε μια σημαία – Η Ημέρα των Βετεράνων είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κυματίσετε τη σημαία! Απλώς βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τους κατάλληλους κανόνες για την εμφάνιση. Δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς είναι αυτά; Ολοκλήρωση αγοράς Οδηγός του Military.com για τη σημαία.
 • Ρωτήστε για την υπηρεσία κάποιου – Φαίνεται ότι όλοι γνωρίζουμε κάποιον που έχει υπηρετήσει και η Ημέρα των Βετεράνων είναι μια εξαιρετική στιγμή για να τον ρωτήσετε για την υπηρεσία του. Μερικές ερωτήσεις για να ξεκινήσετε είναι: Τι κάνατε στο στρατό; Πόσο καιρό υπηρέτατε; Ποια ήταν η αγαπημένη σας στιγμή σε όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας σας; Υπηρέτησε κάποιος άλλος στην οικογένειά σας; Γιατί επιλέξατε να πάτε στο τμήμα εξυπηρέτησης που κάνατε; Μη ρωτάς αν έχουν σκοτώσει κανέναν, και εάν ο βετεράνος σας είναι κτηνίατρος μάχης που είτε δεν είναι πρόθυμος να μοιραστεί είτε λέει ξεκάθαρα τι πέρασαν, να είστε υποστηρικτικοί χωρίς να είστε παρεμβατικοί. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα, απλώς ακούστε τους και δώστε τους την πλήρη προσοχή σας.
 • Γράψτε – Εάν γνωρίζετε έναν βετεράνο, γράψτε μια απλή καρτ ποστάλ ή ηλεκτρονική κάρτα που να τον αναγνωρίζει την Ημέρα των Βετεράνων. Εάν δεν γνωρίζετε κάποιον βετεράνο, αναζητήστε την πλησιέστερη στρατιωτική εγκατάσταση και στείλτε μια εκεί. Οι μικρές πράξεις αναγνώρισης της υπηρεσίας κάποιου, έστω και ανώνυμα, εκτιμώνται.
 • Επίσκεψη στο νοσοκομείο VA – Μάθετε ποιες είναι οι πολιτικές στο πλησιέστερο νοσοκομείο VA για την αλληλεπίδραση με ασθενείς ή τον εθελοντισμό και περάστε τη μέρα σας με έναν βετεράνο. Πολλές εγκαταστάσεις VA θα έχουν εκδηλώσεις την Ημέρα των Βετεράνων ή ένα ειδικό γεύμα που μπορείτε να προετοιμάσετε. Ακόμα κι αν δεν αλληλεπιδράσετε ποτέ με έναν βετεράνο, η βοήθεια σε μια εγκατάσταση είναι ένας τρόπος να ανταποδώσετε.
 • Πάρτε έναν κτηνίατρο σε εξωτερικούς χώρους – Προσκαλέστε έναν βετεράνο ή μια στρατιωτική οικογένεια για να εξερευνήσετε ένα εθνικό πάρκο — η είσοδος είναι Ελεύθερος για όλους τους επισκέπτες την Ημέρα των Βετεράνων. Το να βρίσκεστε έξω βοηθά στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, ενισχύει τη συναισθηματική ευεξία και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γιορτάσετε τη μέρα με έναν βετεράνο.

 

The post The History of Veteran’s Day appeared first on KeepnTrack.